Zatiranje škodljivcev in hrana za rastline

zatiranje-skodljivcev-in-hrana-za-rastlineRastlinski škodljivci so precej nadležna zadeva. Za vzgojo rastlin porabimo veliko časa, nato pa nam lahko škodljivci povzročijo neznatno škodo. Že za pridelke na svojih vrtovih ob hišah se sekiramo, pomislite, kako se počutijo kmetje, ki jim škodljivci uničijo celotna polja pridelkov. Slednji se poslužujejo predvsem različnih umetnih škropiv za zatiranje, kar pa škoduje našemu zdravju ter okolju.

Zatiranje škodljivcev je možno tudi na naraven način, poznamo kar nekaj sestavin, ki učinkovito odstranjujejo škodljivce. Eno izmed bolj vsestranskih je zagotovo olje Neem. Neem olje lahko v pršilu uporabljamo za odganjanje veliko različnih rastlinskih škodljivcev, potrdilo, da je izdelek res neškodljiv za človeka pa potrjuje dejstvo, da ga uživajo tudi ljudje.

Zatiranje škodljivcev na naraven način bi morala postati praksa vsakogar, saj z umetnimi insekticidi delamo neznansko škodo okolju in sebi. Izdelke kot so olje Neem in ostale naravne insekticide pa lahko nanašamo tik pred spravilom pridelka in brez kakršnekoli zaščitne opreme, svoje delo pa opravi brezhibno.

Če želimo obvarovati okolje ter pa sebe pa moramo paziti tudi pri gnojilih za rastline. Hrana za rastline je lahko naravna ali pa pomešana z različnimi kemikalijami za večjo rast ter bujnejši pridelek, rastlina že izgleda lepo, vendar si zapomnite, da s sadeži, ki jih pojeste, v telo tudi sami vnašate te kemikalije. Hrana za rastline skrbi za hitro rast ter zdrav razvoj rastline. Nekatera naravna gnojila lahko uporabljamo le v določenih fazah rastline, nekatera pa lahko uporabljamo skozi celotno sezono.

Poslužujte se uporabe naravnih izdelkov in s tem ohranjajte naravo in svoje zdravje. Tako rastline, narava in vaše telo vam bodo hvaležni.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.