Zakaj izbrati pločevinasto kritino

plocevinasta-kritinaAli vas skrbi, da boste za nakup strešne kritine zapravili celo premoženje? Zakaj bi zapravljali celo premoženje za nakup dragih opečnatih ali betonskih kritin, ko pa lahko za veliko nižjo ceno dobite kakovostne pločevinaste kritine.

Predstavili vam bomo nekaj prednosti, ki jih ponuja pločevinasta kritina z izolacijo. Kot prvo idealna streha ima pod in nad kritino enako temperaturo, tako kot tudi vlažnost zraka. Za pojav kondenzacije je potrebna samo 4° C temperaturne razlike, teh pogojev pa pri nas na žalost ni.

Pločevinaste kritine so zelo obstojne v kakršnem koli vremenu.

Prednost pločevinaste kritine pa je, da ima ta pod kritino lahko dobre zračne kanale, ki zmanjšajo kondenzacijo. Pomembno je tudi, da ta zrak pod kritino čim prej zamenjamo z zunanjim zrakom, saj tako preprečujemo temperaturne razlike. Prav tako je pri pločevinastih kritinah pomembna barva, saj le ta lahko deluje kot sončni kolektor, zaradi tega potrebujejo pločevinaste kritine tudi debelejšo izolacijo. Izolacija pa je predvsem odvisna od vrste strehe in od okolja v katerem je objekt postavljen. Na trgu obstaja vrsta izolacij, kot so izolacija iz kamene volne, aluminijaste folije, filc in ekspandiran poliester. To preprečuje kondenzacijo in propad podstrešja, pomaga pa tudi pri ohranjanju temperature in zaduši hrup dežja ali toče.

Pomemben dejavnik pri kritinah je tudi lastna teža, pločevinaste kritine so praviloma zelo lahke, kar pa ni nujno tudi prednost. Če je kritina lahka potem lahko zaradi podtlaka močan veter celo dvigne celotno streho, prav tako pa so obremenjeni tudi pritrdilni spoji. Zaradi tega se v območjih z veliko vetra ne priporoča pločevinastih kritin oz. naj bi te bile dodatno obtežene in dodatno pritrjene.

Vsaka kritina ima svoje prednosti in slabosti, v kolikor pa hočete privarčevati nekaj denarja vam vsekakor priporočamo pločevinasto kritino.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.