Zakaj izbrati naravno kozmetiko

ognjicevo-maziloNaravna kozmetika ima pred običajno kozmetiko ogromno prednosti. Vendar naj vas to ne zavaja, saj se proizvajalci kozmetike poslužujejo raznoraznih trikov, da označujejo kozmetiko za naravno, bio, eko in še kaj, čeprav pravzaprav ne gre za popolnoma naravno kozmetiko. Le ta mora biti, kot lahko sklepate že iz imena, popolnoma naravna. Kako se lahko najlažje prepričate če dodatek ne vsebuje škodljivih kemikalij, tako, da je primeren tudi za zaužitje.

Naravno kozmetiko pa lahko izdelate seveda tudi sami in čeprav ste lahko prepričani v naravnost certificiranih kozmetičnih izdelkov, pa boste v domač proizvod 100% prepričani. Verjetno je najbolj pogosta domača kozmetika ognjičevo mazilo, predvsem zato, ker je izdelava takega mazila zelo enostavna, ima pa ogromno pozitivnih učinkov, primerno pa je za različne tipe kož.

Čeprav je naravna kozmetika običajno dražja od navadne, pa ima toliko pozitivnih učinkov, da se vam vsekakor splača zamenjati vsebino vaše omarice v WC-ju. Že to, da zadeve niso testirane na živalih je zadosten razlog, če pa to ni dovolj pa je vsekakor na prvem mestu skrb za lastno telo.

Kot smo že omenili malce prej, pa mora biti vsa naravna kozmetika označena s primernimi certifikati, teh je kar nekaj, zato se v opise certifikatov nebi spuščali, veliko izmed teh podatkov pa vam je na voljo na spletu, lahko jih omenimo samo nekaj; BIO CERTIFIKAT, CERTIFIKAT DEMETER, ECOCERT, BDIH, COSMEBIO in še bi lahko naštevali. Tako kozmetiko lahko dobite v lekarnah ali pa kozmetičnih trgovinah, ter v bolje založenih običajnih trgovinah.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.