V čem se razlikujeta klasična bikini depilacija in brazilska depilacija

Dejstvo je, da depilacija na intimnih predelih našega telesa ne predstavlja nobenega tabuja več. Vsaj za večino med nami ne. Intimna depilacija je še najbolje poznana pod imenom brazilska depilacija. Tovrstna oblika depiliranja zavzema odstranjevanje vseh dlačic s sramnih ustnic, venerinega hribčka in predela bikinija. Po drugi strani pa je poznana tudi klasična bikini depilacija. V čem pa se sploh razlikuje od brazilske?

Klasična bikini depilacija odstrani dlake samo na bikini predelu, medtem ko depilacija brazil odstrani vse dlake na celotnem intimnem predelu.

Intimna depilacija – nekaj vsakdanjega ali precej velik izziv?

V preteklosti je bila že samo bikini depilacija precej velik izziv za marsikatero predstavnico nežnejšega spola, prav tako tudi za moške – kaj šele brazilska depilacija! Bikini je vsekakor intimni predel našega telesa in je zato depiliranje tovrstnih delov predstavljajo sila nelagoden in neprijeten občutek. Danes pa je za večino to povsem drugače, saj bikini depilacija po večini ni več tabu. Za številne ženske in moške je namreč tovrstno odstranjevanje dlak postalo nekaj povsem vsakdanjega oziroma vsakodnevna rutina, brez katere si niti ne predstavljajo življenja.

Ljudje smo k sreči prišli do spoznanja, da depilacija intimnih predelov v resnici prinaša številne prednosti in da ni prav nič sramotno, če nam dlake odstrani profesionalno osebje v kozmetičnem salonu.

Ključna prednost odstranjevanja dlak na intimnih predelih

V prvi vrsti nam brazilska ali pa bikini depilacija prinašata precej večjo higieno, kar je precej pomembno tudi za počutje in udobje pri vsakodnevnih opravilih. Dlake po depilaciji ponovno zrastejo nekje po treh ali štirih tednih. Seveda pa so precej tanjše pa tudi veliko manj močne, kar je še eden od plusov. Sicer pa je eden od večjih plusov zagotovo tudi to, da nam bikini depilacija omogoča brezskrbne dni brez britja ter iritacije kože.

Katera oblika depiliranja intimnih predelov pa je bolj priljubljena – brazilska depilacija ali bikini? Zagotovo je v tem hipu precej bolj popularna brazilsko odstranjevanje dlak, saj je ne nazadnje precej bolj obsežnejše in zato tudi mnogo bolj učinkovitejše.

Pravilno izvajana depilacija intimnih delov je povsem neboleč postopek

Depilacija brazil oziroma bikini depilacija je torej usmerjena na odstranjevanje dlak na intimnih predelkih našega telesa. Po dlakah se najprej namaže vosek ali pa smola. Te se morajo nato z zelo hitrimi gibi odstraniti, in sicer v nasprotno smer njihove rasti. Najpomembneje pa je, da se takšna vrsta depilacije izvaja povsem pravilno, saj je le tako neboleča.

Bikini depilacija kožo naredi povsem mehko. Dobro je, da vosek vsebuje tudi med, saj to na kožo deluje zelo pomirjevalno. Po depilaciji je koža v tem primeru precej manj razdražena in manj ali pa sploh nič rdeča. Sicer pa takšna vrsta odstranjevanja dlak in dlačic traja nekje med dvajset in petinštirideset minut. Za voskanje pa so vsekakor primerne dlačice, ki so dolge nekje od dva do tri milimetre.

Najnovejša metoda intimne depilacije

Ena od možnosti je seveda ta, da je bikini depilacija ali pa brazilska depilacija izvajana pri vas doma, a najverjetneje že veste, da vas ne čaka prav nič prijetnega. Tovrstni postopek je veliko bolje zaupati strokovno podkovanemu in izkušenemu osebju, ki vam lahko ne nazadnje ponudi tudi eno od najnovejših metod odstranjevanja dlak na intimnih predelih. To je laserska intimna depilacija.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , . Bookmark the permalink.