Ultrazvok ščitnice pod nadzorom izkušenj

Z ultrazvočno napravo lahko upravlja le zdravnik specialist, ki je ustrezno izobražen. Preden začne zdravnik specialist upravljati z ultrazvočno napravo, mora iti skozi izobraževanje o napravi in njeni uporabi, razumeti in razbrati mora slike, ki se prikažejo na zaslonu, in več let nabirati izkušnje. Le tako lahko zagotovi, da je pregled kakovosten. V diagnostični ambulanti Ultralab imajo najnovejšo ultrazvočno napravo za ultrazvok ščitnice in za ultrazvočni pregled vseh preostalih delov človeškega telesa. Samo vrhunska ultrazvočna naprava pa ni razlog, zakaj je diagnostična ambulanta najboljša odločitev. V ambulanti izvajajo ultrazvok ščitnice tri zdravnice, od katerih sta dve specialistki radiologije in ena zdravnica je specialistka interne medicine.

Ultrazvok ščitnice opravi specialist

Radiologija je tisto področje medicine, pri katerem se uporablja tehnologija, kot je ultrazvok. Zdravnik, ki se je specializiral za to področje, je radiolog. Radiologija se nadalje razveji na diagnostično radiologijo, ki bere slike organov ali delov telesa z namenom postaviti diagnozo, ki je pomembna za nadaljnje zdravljenje. Ena od zdravnic, ki v ambulanti Ultralab izvaja ultrazvok ščitnice, se je posvetila ultrazvočni diagnostiki, ko je bila ta še v povojih. Svoje znanje je nato zdravnica specialistka še izpopolnjevala. Svojo strokovnost je dodatno dokazala s številnimi članki in strokovnimi knjigami. Pri delu se lahko posvetuje z drugo specialistko radiologije. Posebej za ultrazvok ščitnice sta v ambulanti zaposleni dve zdravnici.

Ultrazvok ščitnice zanesljivo diagnozo

To pomeni, da ob večjem številu pacientov, ki se želijo naročiti na ultrazvok ščitnice, ti ne bodo dolgo čakali na pregled. Dve specialistki sta odlični tudi takrat, ko pride do težjega primera in se je treba posvetovati, preden se postavi diagnoza. V ambulanti so zaposleni zdravniki specialisti, ki imajo za sabo več let izkušenj in se pacientom posvetijo. Pregled z vrhunsko ultrazvočno napravo, ki jo upravlja vrhunski zdravnik, je izjemno kakovosten, takšna pa je tudi diagnoza. Po pregledu si zdravnik specialist vzame čas za pacienta in mu na razumljiv način razloži rezultate preiskave z ultrazvokom. Pregled je resda samoplačniški, a vreden vsakega centa.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , , . Bookmark the permalink.