Razkuževanje rok ni potrebno samo v javnih ustanovah

Zavedanje, da lahko prenašamo različne bolezni, tudi preko svojih rok, je izjemnega pomena. Na to nas ves čas opozarjajo tudi najrazličnejši strokovnjaki. Da bi se nas stvar še bolj dotaknila, nam v obliki oglasov ter še česa prikazujejo najrazličnejše posledice. Sama dezinfekcija rok ni dovolj, glavno vodilo je pravilno umivanje rok. Pogosta napaka je, da postopek umivanja rok opravimo prehitro in izpustimo nekatere pomembne korake. Mediji nas zlasti v jesenskem času pogosto informirajo o korakih za zmanjševanje okužb in bolezni.

Pri tem veliko igro vsekakor igra tudi razkuževanje rok, tega se zavedajo tudi v podjetju Germstar v katerem so razvili in patentirali dozirnik, ki deluje brez dotika. Tako spodbuja redno dezinfekcijo rok v javnih ustanovah, kjer je to pomembno zaradi zmanjšanja širjenja virusnih obolenj.

Za tovrstno razkuževanje moramo poskrbeti tudi doma. Prav tako pa je pomembno tudi umivanje rok. Za obe dejavnosti se na trgu ponujajo najštevilčnejša sredstva, ki so izjemno kakovostna, obenem pa tudi cenovno ugodna. Tako ne bi smel prav nihče od nas imeti izgovora, da njegovo razkuževanje rok in umivanje ne more doseči cilja, torej potrebne čistoče, ki je še kako zelo pomembna, saj poskrbi tudi za to, da ostanemo zdravi in se dobro počutimo.

Nanj smo pozorni predvsem v bolnišnicah

Razkuževanje rok je opravilo, ki bi ga morali opravljati doma, v službi, v bolnišnicah, skratka na vseh območjih, kjer se zamenja veliko število ljudi. Na žalost smo na to opravilo pozorni predvsem v bolnišnicah, pa še tam smo na to opozorjeni z velikimi napisi. Higiensko umivanje in razkuževanje rok pa mora v resnici potekati prav povsod.

Zmanjšajte širjenje bakterij, gliv in virusov

Zato je dobro, da imamo tudi doma in povsod drugod posebna mesta, na katerih so spravljena sredstva za razkuževanje rok. Naj bodo ta na vidnih mestih. Na to opravilo se bomo na ta način lahko kaj hitro navadili. Vedeti pa moramo, da nam opravilo ne vzame veliko časa. To je še ena od številnih prednosti, ki nam ne dovoljujejo nikakršnih izgovorov, da za to nimamo časa ali denarja ali še česa podobnega.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.