Prevajanje turističnega vodiča v ruščino

Rusija ima 144,1 milijon prebivalcev.  Je največja država na svetu. Za slovenska podjetja predstavlja velik potencialni trg. Vedno več slovenskih podjetij se odloči za prodor na ruski trg. Med njimi prevladujejo predvsem farmacijska podjetja ter podjetja, katera ponujajo tehnološke rešitve. Prevajanje v ruščino je vedno bolj iskano, tako doma kot po svetu. Veliko slovenskih podjetij odpira podružnice v Rusiji. Zato potrebujejo strokovno usposobljen kader, kateri obvlada ruski jezik.

Rusi so med najbolj zaželenimi turisti pri nas. Zapravijo veliko denarja za ogled znamenitosti ter nakup domačih izdelkov. Najraje se odločijo za obisk termalnih parkov. Številne terme so se odločile za prodor na ruski trg. V zadnjih letih so pogosti obiskovalci v Termah čatež ter Rimskih termah. Tako so se terme prilagodile na spremembe v času krize. Zato se je povečala potreba po prevajanju v ruski jezik.

Turistični vodič v ruskem jeziku

Prevajanje v ruščino je naraslo v zadnjih nekaj letih. Zaradi vedno večjega števila ruskih gostov v Sloveniji se je pojavila potreba po strokovnih prevodih ruskega jezika. Vsa večja turistična mesta so vedno bolj naklonjena ruskim turistom. To so prepoznali tudi v Termah čatež. Porast ruskih turistov v Brežicah se pozna na lokalnem turizmu.

Zato so brežiški turistični točki izdelali turistični vodič tudi v ruskem jeziku. Pri tem so naleteli na težavo, zaradi pomanjkanja prevajalcev. Kvalitetno prevajanje ruščine je postalo izredno iskano v Posavju. Za prevajanje v ruščino so se odločili tudi v Posavskem muzeju Brežice. Muzej tako beleži rekorden obisk v zadnjih letih. Ruski turisti predstavljajo velik del obiskovalcev muzeja. Strma rast brežiškega turizma je neposredna povezana z ruskimi turisti.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.