Pomlajevanje obraza na soncu ali solariju lahko vodi do resnih kožnih bolezni, tudi do raka melanoma

pomlajevanje-obraza

Komaj smo čakali, da mine zima, da se naše okolje ovije v lepo sončno vreme.

Vse okoli nas cveti in zeleni. Komaj čakamo trenutek, ko se odpravimo na morje, kjer se lahko kopamo in sončimo na prostem soncu.

Čeprav je nebeško, ima takšno početje lahko tudi resne posledice. Ljudje smo čedalje bolj ozaveščeni, da prekomerno izpostavljanje soncu resno ogroža naše zdravje. Sončenje je sicer zdravo, sonce spodbuja rast okoli nas. Vemo, da če ne bi bilo sonca, življenja na tem planetu ne bi bilo. Vendar je lahko prekomerno uživanje sončnih žarkov škodljivo. Vse več je rakavih obolenj. Predvsem kožnega raka. Ker je rakavih obolenj ogromno in tudi vrst je temu primerno, je ključno da izpostavimo najhujšo izmed njih. Največja nevarnost, ki nam predstavlja prekomerno izpostavljanje soncu, je zagotovo kožni rak melanom. Melanom je oblika raka, ki je lahko dedna, lahko pa jo dobimo tudi zaradi poprej omenjenih razlogov. Zato je ključno, da redno izvajamo preventivne preglede pri dermatologih. Že manjša sprememba znamenja je lahko znak, da nekaj ni povsem v redu. Veliko se lahko stori tudi z javnim ozaveščanjem ljudi, kajti večina se ne želi napotiti k zdravniku, in to naredijo šele ko je prepozno.

Ponavadi pa zdravniki melanom odkrijejo povsem naključno pri rutinskih pregledih. Zdravljenje traja eno leto. Lahko je kirurški poseg lahko pa je tudi zdravljenje s kemoterapijo.  Zato se za lepši izgled poslužujte različnih vaj. Sonce naj bo le kot dodatek ob primerni zaščiti. Za pomlajevanje obraza pa raje posezite po različnih vajah, ki vam lahko zgladijo gube. In ne pozabite, veliko se smejte.

 

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.