Napihljivo igralo

Mnogo odraslih ima spomine na otroštvo, bolj natančno na otroško zabavo, kjer je bilo tudi napihljivo igralo (http://www.kenguru-slo.com/). Poznamo veliko vrst napihljivih igral, od takih, ki so oblikovani za določeno igro – košarko, nogomet, boks in podobno pa do takih, ki delujejo kot nekakšen poligon, ki ga sestavljajo raznorazne ovire, plezalne stene, tuneli, njihov namen pa je, da se otrok čim hitreje prebije skozi pot. Poznamo tudi preprostejša napihljiva igrala, kot so gradovi, trampolini, hiše in tobogani. Po navadi so te manj zahtevni, vendar prav tako zabavni kot tisti bolj dodelani. Igrala se poleg teme in namena razlikujejo tudi po velikosti, zato lahko izberemo pravilno velikosti glede na število otrok. Kar je seveda skupno vsem pa je, da se otroci z njimi neizmerno zabavajo.

Kljub temu, da je napihljivo igralo nič drugega kot velika blazina, po kateri lahko otroci skačejo in norijo, pa moramo kljub temu poskrbeti za varnost. Če so na igralu nekoliko manjši otroci, naj bo vedno prisoten odrasli, ki bo preprečil morebitne nesreče. Če so otroci že nekoliko starejši, nenehen nadzor sicer ni pomemben, kljub temu pa bodite pozorni, da igra ne uide izpod nadzora.

Napihljivo igralo je ponavadi narejeno iz močnega, trdnega PVCja ali vinila in najlona. Trdna struktura ščiti igralo pred prehitrimi poškodbami površine in s tem prehiter konec zabave. Igralo napihnemo s posebno motorno pumpo, ki deluje tudi skozi cel čas igre. Ker je poskrbljeno za konstanten dotok zraka, nam ni potrebno skrbeti če na površini igrala najdemo manjšo luknjico.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged . Bookmark the permalink.