Nakup in prodaja zlata vse bolj v porastu

V zadnjih letih so se odkupovalnice in prodajalne zlata in drugih žlahtnih kovin po slovenskih mestih zelo razširile. Nakup in prodaja zlata so reklamne besede, s katerimi vabijo kupce. Tudi vi občutite gospodarsko krizo in ste pripravljeni prodati marsikaj, zlate zobe, verižice, zapestnice uhane, modne dodatke in drugo družinsko zlatnino?

Verjetno ne želite, da se vam zlati izdelki valjajo po predalih in se na njih nabira prah. Ne glede na to kakšno zlato imate doma, vsako lahko izkoristite in ga zamenjate za evre ali nove izdelke. Vso zlatnino vam strokovno osebje pri odkupu dobro pregleda. Izdelkom vam bodo določili čistino in maso, pri čemer bodo uporabili redno pregledane in potrjene tehtnice, lidijski kamen in kislino za preverjanje čistosti zlata. V tem primeru boste lahko za svoje zlato največ iztržili.

Nakup zlata omogoča oprostitev davka

Verjetno ste že večkrat zašli v najbližjo zlatarno in kupili zlat izdelek in ga podarili najdražjim. Nekaterim pa je bolj v interes nakup naložbenega zlata in srebra ter naložbenih kovancev. Poslovalnice po Sloveniji imajo za takšen nakup posebne pogoje, zato preverite vse informacije, ker se cene na trgu stalno spreminjajo.

Nakup in prodaja zlata fizičnim in pravnim osebam omogočajo oprostitev plačila davka na dodano vrednost, fizičnim osebam pa tudi oprostitev davka na kapitalski dobiček, torej razlika med nakupno in prodajno vrednostjo zlata. Nakup in prodaja zlata naj vam bosta vodilo v eno od poslovalnic po vsej Sloveniji. Prav tako lahko nakup tudi brezplačno opravite preko spletnega ali telefonskega povpraševanja

Za več informacij se lahko obrnete tudi na podjetje Edisongold, ki se že dlje ukvarja z opisano dejavnostjo. Nekaj ključnih podatkov najdete na povezavi https://www.edisongold.com/odkup-in-prodaja-zlata-ter-srebra/    

This entry was posted in Razno and tagged , . Bookmark the permalink.