Microneedling – za kakšen postopek gre in kje ga lahko opravite

Microneedling je eden od postopkov, ki se navezujejo na brazgotinske načine celjenja kože, ki je poškodovana. Zanj je značilno, da je minimalno invaziven in je nekirurški postopek za pomlajevanje vaše kože. Vključuje iglični dermalni vijaček. Na njem je pritrjeno več sto jeklenih mikroiglic. Te so dolge med 0,5 do 2 milimetra; lahko tudi več. S pomočjo rolanja se koži ustvarja nadzorovano poškodbo. To so kanali ali mikroranice. Po njih pa lahko aktivne substance prodirajo zelo globoko v našo kožo. S tem so omogočeni še boljši rezultati.

In kje vam je na kratko opisana storitev sploh na voljo? Ponujajo vam jo v številnih kozmetičnih salonih. Odlična izbira je na primer mikroneedling Ljubljhttps://www.neguj.se/kozmeticne-storitve/microneedling/ana, ki se predstavlja tudi na spletu.

Kandidati za mikroneedling

Še preden vas prične zanimati mikroneedling Ljubljana, najprej preverimo, kdo je sploh primeren kandidat za takšno storitev oziroma poseg. Sam postopek se najpogosteje uporablja za ohranitev mladostnega videza. Izjemno dobrodošel je tudi za vse tiste osebe, ki imajo precej izrazite brazgotine po raztrganinah ali urezninah, prav tako po opeklinah. Ne nazadnje pa je dobra izbira za vse, ki se soočajo tudi s strijami ali pa z brazgotinami, ki so nastale kot posledica aken.

Pri samem postopku je nadvse pomembna dolžina iglic. Za aktivacijo krvnih ploščic je namreč potrebna povzročitev krvavitve. S tem se namreč sproži sam proces celjenja.

Kako poteka okrevanje po mikroneedlingu

Po tretmaju mikroneedling Ljubljana boste vsekakor prejeli zelo natančna navodila za domačo nego. Vedeti pa morate tudi to, da vam vaša koža lahko prve ure po postopku daje pekoč občutek in da lahko postane rahlo rdeča, kar pa seveda ni nič presenetljivega.

Drug izraz za mikroneedling je iglična terapija

Mikroneedeling lahko najdete tudi pod drugim izrazom. To je iglična terapija. A ne glede na to, kako postopek poimenujete, se uporablja za učvrščevanje kože, za glajenje gubic, za odpravo brazgotin po aknah, za odpravo brazgotin po operacijah, odstranjevanje strij, ne nazadnje tudi za odstranjevanje celulita.

Nad mikroneedling Ljubljana se navdušujejo ne samo ženske, temveč tudi moški. Ko boste brali, kaj vse omogoča, boste naleteli tudi na to, da se storitev uspešno uporablja tudi za obnovo rasti dlačic. To pomeni, da je iglična terapija uspešna tudi pri plešavosti.

Komu se iglična terapija odsvetuje

Čeprav mikroneedling Ljubljana v resnici lahko navduši vse, ki bi radi izboljšali videz svoje kože ali pa učinkovito odpravili vsaj manjše nepravilnosti, pa se tovrstni postopek nekaterim osebam raje odsvetuje.

Za mikroneedling ne smete imeti večjih težav z zdravjem, kot so na primer diabetes, virusne, bakterijske ter glivične okužbe, luskavica, revmatska obolenja, visoki pritisk, alergije na kovine, nadomestne hormonske terapije.

Preparati, ki delujejo na sistemu iglične terapije

Sicer pa na trgu lahko najdete več preparatov, ki delujejo na mikroneedlingu. Na seznamu lahko na primer najdete dermapen. Kozmetičarke imajo s takšnim preparatom dober nadzor nad uporabo iglic. Prav tako tudi do globine, do katere sežejo v koži.

Za še več informacij o tovrstnem priljubljenem tretmaju, lahko v spletni brskalnik vtipkate mikroneedling Ljubljana. Na takšen način boste našli tudi primernega ponudnika, ki vam storitev lahko opravi po dovolj dostopni ceni.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , . Bookmark the permalink.