Lesena okna ne poznajo rosenja šip

Ko kupujemo nova okna ne glede na to ali prenavljamo stara ali, če gre za novogradnjo, moramo veliko razmišljati in si vzeti veliko časa za izbiro oken. Zelo je pomembno kakšna okna bomo kupili. Lesena okna morajo biti zelo kvalitetna. Imeti morajo dolgo življensko dobo, ne smejo v par letih izgubiti oblike, ker se s spremembo oblike zmanjša izolativnost.
Če smo se odločili za lesena okna, bomo morali okna redno, vsakoletno vzdrževati. Les potrebuje redno vzdrževanje. Danes so premazi zelo kvalitetni, zato imajo lesena okna dolgo življensko dobo.
Velikokrat se ljudje odločijo za umetne materiale, ker potrebujejo veliko manj rednega vzdrževanja. Če nam bodo ta okna tako dobro tesnila in ne bomo redno prezračevali, se nam bo zgodilo, da se bo pričelo na steklih pojavljati rosenje in s časom bomo v stanovanjih dobili plesen.
Kako preprečiti rosenje? To lahko preprečimo z rednim vzdrževanjem in zelo praktično je, če imamo v lesena okna vgrajene prezračevalne sisteme. Na ta način se nam stanovanje prezračuje tudi ko nas ni doma. Rosenje, ki se pojavi na šipah je odvisno od koeficienta toplotne prehodnosti, ki jo imejo šipe, ki so vgrajene v lesena okna. Zasteklitev je lahko dvojna ali trojna. Enojne zasteklitve v današnjem času ne poznamo več. Razmisliti moramo in se pri strokovnjakih pozanimati, kakšen plin bomo dali med stekla. Če bo zasteklitev zelo kvalitetna, se tudi rosenje ne bo pojavljalo. Več o preprečevanju rosenja oken.
Danes nam prodajalci in proizvajalci nudijo veliko informacij o kvaliteti in izdelavi ter vseh karakteristikah, ki jh imajo pvc okna ali pa lesena okna. Velikokrat se odločimo za pvc okna, ker potrebujejo veliko manj vzdrževanja od lesenih oken.

Lesena okna ne poznajo rosenja šip

. Plastika ne spreminja oblike, ni živ material, zato je rosenje oken, ki imajo okvirje iz plastike velikokrat bolj prisotno. Lesena okna dihajo, so živ material, zato je veliko manša verjetnost, da se bo pojavilo rosenje, še posebno, če bo tudi zasteklitev zelo kvalitetna. Dodatne informacije o lesenih oknih.

This entry was posted in Vse za dom. Bookmark the permalink.