Les in leseni izdelki

Les in leseni izdelki so stvari, ki krasijo prav vsak dom. Pohištvo je skoraj vedno narejeno iz lesa, a les in leseni izdelki so prisotni tudi pri številnih drugih delih vaše hiše ali stanovanja.

Med talnimi oblogami poznamo več različnih stvari. Nekatere, npr. ploščice so bolj primerne za bolj vlažne prostore in prostore, kjer večkrat pride do izliva vode. Tako so ploščice največkrat prisotne v kopalnicah, sanitarnih prostorih in kuhinjah. Les in leseni izdelki so priljubljeni v večini drugih prostorov.
Med najbolj priljubljene lesene talne obloge spadata parket in laminat. Oba sta nepogrešljiva tako v dnevnih prostorih kot sobah, hodnikih itd. Tudi v kuhinjah in jedilnicah je lahko parket ali laminat prava izbira, a to je največkrat odvisno le od vas in vašega okusa, saj imajo tako ploščice kot leseni izdelki svoj čar in eni bolj ustrezajo nekaterim, drugi pa drugim.

Tudi lesena vrata spadajo med lesene izdelke. Ločimo jih na zunanja in notranja in oboja so lahko narejena iz lesa, čeprav so zlasti pri zunanjih večkrat uporabljeni tudi drugi materiali, kot je npr. PVC.

Les in leseni izdelki v največji meri vplivajo na prijaznost nekega doma, tako da bodite skrbni pri izbiri pohištva in drugih lesenih stvari. Nekatere stvari lahko kupite v različnih trgovskih centrih, ki jih je pri nas kar nekaj. Če želite, da se vaše pohištvo kar najbolje prilagaja prostoru, ki mu je namenjeno, bo najbolje, da obiščete kakšnega mizarja, ki vam bo želeno pohištvo izdelal po meri. Tudi mizarjev je še vedno precej, tako da ne bi smeli imeti preveč težav pri iskanju enega, ki bo zadovoljil tako cenovnim kot kvalitetnim zahtevam.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.