Krovstvo danes in nekoč čisto različna

Že od vsega začetka obstoja človeka je ta potreboval zavetje in zaščito pred vremenskimi vplivi in plenilci. Zavetje je moralo biti pokrito, in čeprav je nudilo zavetje pred vremenom in plenilci, ni bilo varno pred golaznijo in močnejšimi padavinami. Skozi zgodovino so bile strehe narejene iz tistega materiala, ki je bil na voljo. Material, s katerim se je pokrivalo strehe, je lahko bila zemlja ali pa rastlinje. Po raziskavah je znano, da se je krovstvo začelo že pred pet tisoč leti na Kitajskem. Takrat je bila uporabljena glazirana strešna kritina iz gline in so tako Kitajci torej prvi začelisto dejavnostjo. Krovstvo, ki ga ponuja v sodobnem času Libela group, je seveda čisto drugačno kot je bilo nekdaj, obstajajo pa prav posebni mojstri, ki še vedno ohranjajo znanja za krovstvo z uporabo slame, česar pa ne počne vsak krovec.

Krovstvo se razvija na starih znanjih

Industrijsko izdelovanje strešnih kritin iz gline naj bi se začelo v devetnajstem stoletju. Sto let pozneje se je krovstvo razvilo še bolj, saj so začeli izdelovati strešne kritine iz betona. V začetku dvajsetega stoletja so začeli strešnim kritinam dodajati pigment, da so spominjale na strešne kritine iz gline. Tako strešne kritine iz gline kot strešne kritine iz betona so v uporabi še danes, in tako pravzaprav vsako krovstvo, torej tudi podjetje Libela group, ve, kako se takšna kritina polaga.

Upoštevajte lokalno zakonodajo

Predvsem na podeželju velja še danes pravilo, da naj bi ljudje uporabljali kritine iz materialov, ki so na voljo v njihovem okolju. Ponekod za pokrivanje strehe še vedno uporabljajo les ali kovino ali pa skrilavec, vendar kljub temu velika večina ljudi teh usmeritev ne upošteva, ker se odločijo za streho, ki se njim zdi najboljša izbira tako glede cene kot tudi glede kakovosti. Seveda če boste krovcu rekli, da kljub priporočilom glede na zakonsko usmeritev nečesa ne smete narediti ali uporabiti, vas bo razumel, če ima to krovstvo le dovolj izkušenj. Ne nazadnje se zavedajte, da boste vi plačali kazen, če pride do nadzora vašega objekta.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.