Klimatske naprave

klimaRavno dobro se je začelo poletje, zato je sedaj pravi čas, da malce spregovorimo o klimatskih napravah. Klimatske naprave so naprave s pomočjo katerih lahko precej hitro ohladimo ali pa tudi ogrejemo zrak v naših prostorih. Prav ste slišali, klime se velikokrat uporabljajo tudi za ogrevanje notranjih prostorov. Pred drugimi napravami imajo kar nekaj prednosti, poleg toplotnih črpalka pa so klime ene izmed redkih naprav, ki lahko notranje prostore precej učinkovito ohladijo.

Najbolj pomembno je to, da kupite klimo primerne moči za vaše stanovanje. Premočna klimatska naprava bo prehitro ohladila vaš prostor, pri tem pa ne bo odstranila vlage, premajhna klimatska naprava pa svoje naloge ne bo opravila učinkovito.

So pa klimatske naprave lahko precej glasne, poleg izhodne moči upoštevajte tudi ta faktor, večina izdelkov pa ima glasnost podano zraven modela klimatske naprave. Načinov kako ohladiti vaše prostore je kar nekaj, navsezadnje lahko vaše stanovanje ohlaja odprta zamrzovalna skrinja, a to nebi bilo precej ekonomično, saj bi vas elektrika stala kar veliko. Najbolj učinkovita oz. za najmanjšo ceno vam bo prostore ogrela toplotna črpalka, vendar je niso primerne za velike bloke in tudi, če imate že napeljano centralno kurjavo je to precej nesmiselno. Takoj za njimi pa so klime, seveda se te med seboj tudi razlikujejo, najbolje je, da kupite tisto, ki bo imela kar najvišji energijski razred.Namestite jo lahko sami, ali pa namesto vas to opravi strokovnjak. Klimatske naprave je seveda potrebno vzdrževati, saj se v njih zadržujejo bakterije, zaradi katerih ima lahko zrak neprijeten vonj, najboljše pa niso tudi za zdravje.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.