Kavni aparat – dobitna vstopnica

Superavtomatski kavni aparati

Spomnim se, bilo je davnega leta 1996, ko je prijateljica imela odvečno karto za takrat priljubljeno oddajo »Poglej in zadeni«. Povabilu sem se odzvala in tako sedela na tribuni vse dokler ni prišlo do trenutka, ko so začeli žrebati t.i. dobitne vstopnice. Do takrat in od takrat nisem nikoli več bila te sreče, da bi nekaj kar tako dobila. Takrat je bila moja vstopnica izžrebana in dobila sem kavni aparat na filter. Kavni aparati pri nas doma niso bili v uporabi, saj sta starša prisegala na turško kavo. Jaz pa takrat še osnovnošolka sem skrbno shranila kavni aparat, kot da bi vedela, da bodo nekoč prav kavni aparati krojili moja jutra.

Kavni aparati na filter in moj ati

Ko smo že pri kavnem aparatu na filter, ki sem ga dobila, a ga nismo uporabljali, moram omeniti še prikupen spodrsljaj mojega očeta na enem izmed obiskov. Kava iz teh kavnih aparatov na filter seveda ni bila tako temna in ni imela tako močnega okusa, če nisi res nasipal veliko kave. Skratka, gospa nam je lepo postregla s piškoti, sokom in odrasle tudi s kavo. Ko smo izpraznili kozarce in nekateri skodelice kave, je vprašala, kdo bi še. Moj ati je odvrnil, da ne bo več čaja (kave). Vsem smo se situaciji nasmejali in odšli iz obiska, prav zaradi prigode, še bolj nasmejani kot sicer.

Od kavnega aparata na filter do superavtomatskega

Vedno sem imela rada mlečne napitke – od mleka, kakava, bele kave, do današnje kave z mlekom. Kavo z mlekom sem začela piti zaradi zelo nizkega krvnega tlaka, ali pa je to bil samo moj izgovor. Nikoli mi namreč niso dišali cigareti, po drugi strani pa sem oboževala čokolado in danes tudi kavo. To sta moji razvadi. Do nekje leta 2011 so mi bili najbolj pisani na kožo kavni aparati na filter. Naslednik le-tega je bil kavni aparat na kapsule, ki sem ga dobila po gastroskopiji kot nagrado za pogum za dobro prestan poseg. Vse je bilo super, kavica kot iz kavarne, le kapsule so bile za moj okus nekoliko predrage, saj sem vendar skozi leta postala prava kofetkarica in spila tudi do 3 na dan. Iskala sem torej alternativo. To sem našla v enem poceni kavnem aparatu iz Hoferja. Kljub temu, da sem bila lastnica že treh različnih kavnih aparatov, sem pred nekaj leti dobila kot darilo za rojstni dan superavtomatski kavni aparat, v katerega vsujem cela zrna, vgrajen mlinček jih zmelje, nato pa vsa kuhinja zadiši po sveže pripravljeni kavi. Na vprašanje kateri izmed vseh mi je najljubši nimam enega odgovora. Še danes se mi včasih prileže kava iz kapsul ali na filter, spet po drugi strani pa sta druga dva tako priročna, da ju uporabljam praktično vsak dan. Naslednji nakup kavnega aparata pa bom zagotovo opravila kar preko spleta – že dolgo namreč opazujem cene na spletni trgovini Lepdom.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , . Bookmark the permalink.