Kaj so krčne žile in kako se jih rešiti?

krcne-zileKrčne žile so bolezensko razširjene vene, ki jih vidimo največkrat na nogah. Pojavijo se pri dobri petini prebivalstva med 30 in 65 leti, medtem ko se pri starejšem prebivalstvu pojavijo celo do 50%. Krčne žile lahko zaznamo v obliki utrujenih in težkih nog, ki lahko tudi zatekajo. V času počitka se lahko pojavijo tudi krči v nogah lahko pa tudi srbijo ali pa so vidne navzven.

Preventivno lahko za manjše tveganje nastanka precej storimo že sami. Včekrat se krčne žile pojavijo predvsem pri ljudeh, ki veliko stojijo oz. sedijo. Z redno rekreacijo, s katero spodbudimo pretok krvi proti srcu si pomagamo, da je možnost nastanka krčnih žil manjša. Priporočeno je tudi vsaj pol ure dnevno počitvati tako, da so noge dvignjene nad položaj srca. Dejavniki, ki še pripomorejo k nastanku so tudi prekomerno sončenje, alkohol, kajenje, vroče kopeli, savne, solariji in vse kar je povezano s toploto, ki žile dodatno razširja.

Ko opazite simptome krčnih žil je najbolje, da kar se da hitro obiščete dermatološko ambulanto, kjer vam pomagajo pri zdravljenju krčnih žil. Problem je, ker je bolezen krčnih žil lahko tudi dedna in se lahko pojavi večkrat. Dermatološka ambulanta v takih primerih z zdravljenjem predvsem omogoča, da zaradi krčnih žil ne čutimo posledic oz. drugih težav, ki jih žile povzročajo.

Večkrat slišimo tudi, da se žile po zdravljenju ponovno pojavijo in da jih je takrat še več ter, da za to nima smisla obiskovati zdravljena. Žal pa je resnica takšna, da se žile širijo predvsem če ne obiščemo zdravnika in se izogibamo zdravljenju in je zato zdravljenje še kako priporočljivo.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.