Izolacija fasade za udobje v vašem domu

Izolacija fasade je pomemben korak pri dokončevanju hiše. Gre za oblačilo vašega doma ali poslovnega prostora. Stavbo izoliramo za pol stoletja ali več, zato pri kvaliteti in debelini izolacije ne smemo varčevati. Obenem pravilna toplotna izolacija fasade zniža porabo energije v hiši za 30 odstotkov ali več, če pa z oblaganjem nadaljujemo še v kleti in podstrehi, je poraba energije še nižja. Tako vsakomesečno prihranimo tako z ogrevanjem kot z ohlajevanjem v vročih poletnih mesecih. Dobra izolacija fasade in pravilna izbira tipa ter debeline izolativnega materiala vam bo na začetku prinesla nekaj stroškov, ki pa se bodo povrnili že v eni ali dveh kurilnih sezonah. Celo najdražja naložba se bo pokrila v približno štirih sezonah.

Naj vam pri izbiri pomagajo strokovnjaki

Izolacija fasade pa mora biti izdelana s strani kvalitetnega ponudnika, ki vam bo znal tudi pravilno svetovati. Obstaja tudi možnost pridobitve subvencije EKO sklada, a izpolnjeni morajo biti določeni pogoji, ki so vezani na ustrezno izolacijo in prevodnost same fasade. Najbolje se je obrniti na ponudnika z večletnimi izkušnjami, ki vam bo znal svetovati, katera je najbolj primerna izolacija fasade v vašem primeru, vam pomagal pri možnosti financiranja in pridobitvi subvencije. Če bo izolacija fasade izdelana pravilno, bo tudi bivanje v domu bolj udobno, investicija pa se vam bo kaj kmalu povrnila.

Dobra izolacija fasade vas reši marsikatere nadloge

Odlična izolacija fasade bo vaš dom v poletnih mesecih naredila prijetno hladen, pozimi pa ravno prav topel. Na voljo je kar nekaj različnih materialov in le pravi strokovnjak vam bo znal pravilno svetovati, poskrbel pa bo tudi za kvalitetno izvedbo. Vi mu boste povedali svoje želje glede izgleda, trenutne težave, mojstri pa bodo preučili izpostavljenost sten vremenskih razmeram, razmislili o najboljši varianti glede na lokacijo stavbe, namembnost objekta in hrupu iz okolice. Zato izberite dobrega mojstra in vaš dom bo zares postal vaše najudobnejše zatočišče.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.