Decentralno prezračevanje poslovnih objektov za učinkovitejše delo

S pojavom zrakotesnih troslojnih oken se je v številnih objektih pojavil problem slabega zraka, pojava kondenza in plesni. Ker so postali prostori popolnoma zaprti, je postalo tudi prezračevanje nujno potrebno. Doma to lahko naredimo zelo enostavno, medtem ko je v poslovnih objektih problem nekoliko večji. Običajno je število oken v teh objektih bistveno večje, prav tako pa ti prostori niso vedno v uporabi. Za tovrstne objekte je najboljša rešitev decentralno prezračevanje poslovnih objektov.

V primerjavi s centralnim sistemom je decentralno prezračevanje poslovnih objektov zelo enostavno za vgradnjo. Gre za kontrolirano prezračevanje posameznega prostora, ki se namensko vgradi v posamezni prostor. Za enostavno instalacijo je potreben le preboj skozi jedro zunanje stene posameznega prostora, prav tako pa ni potrebna napeljava prezračevalnih kanalov, zato je celotna izvedba projekta tudi hitrejša

Prednosti decentralnega prezračevanja poslovnih objektov

Decentralno prezračevanje poslovnih objektov ima številne prednosti. Poleg enostavne vgradnje, ki smo jo že omenili, je tu še ugodna investicija celotnega projekta. Sistem deluje tako, da izsesa porabljen zrak in dovede novega. Izmenjava zraka pri tem sistemu prezračevanja je prav tako kontrolirana, zrak se izmenja po vsem prostoru in je prefiltriran. Prezračevalne naprave delujejo popolnoma neslišno, zato vas hrup zagotovo ne bo motil.

Decentralno prezračevanje poslovnih objektov predstavlja izjemno ugodno razmerje med ceno investicije, stroški delovanja in vzdrževanja, ter porabo energije. Prihranek toplote je v primerjavi z odpiranjem oken 40 odstoten, izgube energije pa so minimalne. S tem sistemom boste v vseh prostorih poslovnega objekta dosegli primerno prezračenost in izboljšali kakovost zraka.

Več o opisanem tipu prezračevanja lahko izveste na http://tersus.si/prezracevalni-sistem-twin-fresh-comfo-ra1-50

This entry was posted in Tehnologija, Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.