Čemu so namenjeni separatorji olja in kako delujejo

Separatorji olja imajo nalogo prečiščevanja zaoljenih voda, saj je zaradi delovanja industrije pitne vode vse manj. Pitna voda je dragocena in ima velik pomen za življenje in delovanje celotnega planeta. Kvaliteta vode je zaradi vseh dejavnikov postala vprašljiva. Separatorji olja imajo pri tem ključno nalogo.

Večino našega planeta prav tako pa tudi našega telesa predstavlja voda. Zato je izrednega pomena, da voda, ki jo uživamo in uporabljamo, ni onesnažena z raznimi delci in olji.

Pomen separatorjev olja za okolje

Separatorji olja imajo tudi velik pomen za okolje, saj pomagajo pri ohranjanju in delovanju le tega.  Separatorji olja so lahko nameščeni v pristaniščih, bencinskih postajah in v raznih industrijskih mestih. Uporabljajo se vsepovsod, kjer obstaja možnost, da bi mineralna olja prišla v reke, potoke, jezera in tako povzročila škodo.

Voda, ki  je onesnažena z oljem, blatom in bakterijami priteče v rezervoar, kjer se enakomerno porazdeli. Blato se usede na dno rezervoarja, tako da ko pride do izpusta vode, je vodi že odstranjena umazanija. V drugem separatorju se olje loči od vode, kjer se kapljice olja dvignejo na vodno površino, tako da lahko zunanje družbe odstranijo olje. Voda, ki priteče skozi odprtino je na ta način brez olja in brez vsebnosti blata.

Dobra izbira separatorja olja

Separatorji olja so vam na voljo v vseh dobro založenih specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo. Najbolje je, da vam pri izbiri pomaga izkušeni prodajalec, ki vas bo opomnil na to, kateremu proizvajalcu separatorjev polja se splača najbolje zaupati.

Več o separatorjih olja si lahko preberete na spletni strani podjetja PimaFiltertehnika.

This entry was posted in Razno and tagged . Bookmark the permalink.