Avtosedež

Ko pričakujete prvega otroka, je tudi avtosedež del otroške opreme, ki jo boste prej ali slej nujno potrebovali. Avtosedež sicer takoj na začetku ni potreben, saj je otrok še premajhen, da bi sedel v njem. Tako je lupinica čisto dovolj in hkrati tudi najboljša in edina rešitev, da otroka varno pripeljete iz porodnišnice domov.

Že po nekaj mesecih, ko bo vaš otrok že samostojno dobro sedel, boste potrebovali tudi otroški avtosedež, saj sicer ne boste mogli z avtom na potovanje, izlet, na obisk k sorodnikom ali kasneje v vrtec.

Ko kupujemo otroški avtosedež hitro opazimo, da je ponudba razdeljena v dva kvalitetna, posledično pa tudi dva cenovna razreda. Tisti manj kvaliteten in tudi bolj ugoden avtosedež bo dovolj dober, če otroka vozite le na kratkih razdaljah. V kolikor se pogosto odpravljate na daljše vožnje in s seboj vozite tudi otroka, raje na varčujte na tem delu otroške opreme, saj je avto sedež pomemben tako z vidika varnosti, pomembno pa je tudi to, da otrok v njemu dobro in udobno sedi.

Če iščete najbolj kvaliteten avto sedež, ne boste veliko zgrešili, če kupite avtosedež Romer. Avtosedež Romer je žal tudi precej drag in sodi med tiste najdražje avtosedeže, a če se vsak mesec ali celo večkrat mesečno odpravite na pot, ki traja celo uro ali še dlje, je nakup takšnega avtosedeža skoraj nujno potreben. Najbolje, da sami presodite, koliko časa vaš otrok presedi v avtu in kakšen avtosedež si še lahko privoščite, da ne boste prikrajšani na katerem drugem področju in na podlagi tega znanja izberete najboljši avtosedež.

Praviloma velja, da mora otrok sedeti na posebnem sedežu do dopolnjenega 12. leta starosti. Sedeži se sicer precej razlikujejo med seboj in vsak izmed njih ima tudi določeno težo otrka, za katero je primeren. Če je vaš otrok večji od vrstnikov, lahko že prej samostojno sedi na običajnem sedežu, če doseže minimalno velikost, ki je za to potrebna in z zakonom predpisana.

This entry was posted in Vse za otroka. Bookmark the permalink.