Pomembne točke, ki jih moramo vedeti preden uporabimo sterilizator stekleničk

sterilizator-steklenick-milton-brezskrbna.siDojenčki so zelo izpostavljeni raznim okužbam in boleznim v prvem letu svojega življenja. Če stekleničke niso sterilizirane, potem tvegamo, da se bakterije naberejo in posledično okužijo dojenčka. Pred uporabimo sterilizator stekleničk, moramo poznati naslednje točke:

  • Previdnost pred BPA (Bisfenol A)

Plastika vsebuje del bisfenola A in ostalih slabih kemikalij, ki ko so ogrete, enostavno prebijejo dojenčkovo zaščito in se tudi ohranjajo v mleku.

  • Potrebna je dodatno pozornost, če je bil dojenček že bolan

Če je bil dojenček pred kratkim bolan z vročino ali gripo, potem moramo biti zelo pozorni, da je naša metoda steriliziranja kolikor se da natančna. Noben noče ponovno okužiti otroka medtem, ko je v šibkem stanju.

  • Vedno je potrebno sterilizirati nove stekleničke

Če je steklenička povsem nova, še ne pomeni da nima kalčkov v sebi.

  • Steriliziranje dojenčkovih stekleničk z električnimi parniki

Obstaja napravam, ki nam lahko pomaga pri večini primerov in za steriliziranje dojenčkovih stekleničk. Enostavno priklopimo napravo v elektriko in lahko odkorakamo stran in pridemo nazaj, ko so stekleničke že sterilizirane. Tako kot mikrovalovne metode, električni sterilizator stekleničk deluje tako, da uporablja visoko temperaturo pare, da ubije kalčke in bakterije na steklenički. Nekateri pa imajo tudi dodatne funkcije za na primer sušenje stekleničk z vročim zrakom in omogočajo dezodoriranje. Obstaja tudi več vrst električnih sterilizatorjev stekleničk; takšni, ki lahko hkrati sterilizirajo 1 stekleničko ali pa več naenkrat. Tukaj se vsak posamezno odloči katerega rabi in koliko dojenčkovih stekleničk potrebuje, preden se ga kupi. Ko se postavlja stekleničke v sterilizator stekleničk, moramo biti pozorni, da so odprtine usmerjene navzdol.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged . Bookmark the permalink.