Laserski merilniki (Bosch) za natančno prenovo objekta

Laserski merilniki so se zapisali med nepogrešljiva orodja pri gradnji in tudi prenovi objektov, saj je natančnost bistvenega pomena za kakovost novogradnje ali prenovljenega domovanja.

Dediščina, ki jo cenimo

Laserski merilniki Bosch

Slovenski nepremičninski trg se ponaša s cenami, ki silijo v nebo, zato je marsikdo primoran obnoviti starejšo stavbo, ki jo podeduje – in pri tem se ima lahko za srečnega. Žal pa stare stavbe prinašajo tudi kopico težav, zaradi katerih je potrebno najprej dobro oceniti, ali so primerne za obnovo, ali bolj za rušenje. V kolikor je obnova mogoča in stroški zanjo niso nevzdržni, pa lahko na takšen način pridemo do atraktivnega stanovanja, ki v sebi združuje staro in novo. Potrebno je le znati ceniti najboljše, kar nam ima dediščina ponuditi, ter jo nadgraditi z obilico dobrih idej.

Kaj je tisto, čemur je treba posvetiti največ pozornosti? Če je konstrukcija trdna, lahko dejansko govorimo o dobrih temeljih za obnovo. Običajno je treba vložiti v novo streho, izolacijo, stavbno pohištvo, ogrevanje in inštalacije. In potem so tu še »malenkosti«, med katere spadajo gotovo tudi stene. Resnici na ljubo: najbolj enostavno je, če stare zidove oblečemo v suhomontažne plošče, s čemer takoj dobimo gladke in ravne površine, saj si vegastih zidov danes pač ne želi nihče. In pri vseh teh opravilih pridejo prav laserski merilniki, s katerimi je delo hitro in enostavno.

Laserski merilniki nadomeščajo množico merilnih naprav

Nekoč so razdalje in kote merili s pomočjo metrov, vrvic, kotnikov in podobno, danes pa imamo za to elektronske naprave. Te s pomočjo laserja natančno določijo oddaljenosti in pravilne postavitve elementov – to so lasterski merilniki Z njimi si pomagamo natančno graditi in postavljati stavbne elemente, tako kot to predvideva načrt, odstopanj pa dejansko ni – vsaj ne, če je enako kot naprava natančen tudi sam mojster. In ker se meritve v napravi tudi shranjujejo ter jih lahko zato uporabimo večkrat, je možnost napake dejansko skoraj nemogoča. Tudi stare stavbe, kjer je bilo ostrešje ukrivljeno, kjer so bili zidovi postrani in kjer so bile inštalacije napeljane vsepovprek, lahko tako zasijejo in se spremenijo v po načrtih natančno urejene sisteme, kjer ni odstopanj. Le kdo bi si mislil, da nam laserski merilniki tako zelo poenostavijo merjenje.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , . Bookmark the permalink.